20 Mayıs 2011 Cuma
Dallas Mavericks - OKC Thunder Batı Finali İkinci Maç
Batı finalinin ikinci maçına hızlı başlayan taraf Dallas'tı. Kidd'in önderliğinde ilk çeyrekte farkı açmaya başladılar ki bir ara 11 sayıya kadar ulaştı fark. Ancak bu farkın hemen üstüne bir buçuk dakika gibi bir sürede 9 sayı bulan OKC, Dallas'ın bu sürede 3 sayı bulabilmesiyle birlikte ilk çeyreği sadece 5 sayı geride kapatmayı başardı.
İkinci çeyreğin ilk 3 dakikasında da 14'e - 4'lük bir seri yakalayan OKC, böylece toplamda 4,5 dakikada 11 sayı geriden gelip, 5 sayı öne geçmiş oldu. Bundan sonraki 5 dakikada ise Dallas 13'e - 3'lük bir seri yakalayarak 5 sayı öne geçti. Kalan dakikalarda OKC 16, Dallas 9 sayı atınca ilk yarı 2 sayılık OKC üstünlüğü ile kapandı.
Üçüncü çeyrekte iki takım da yakın bir oyun ortaya koyunca son dakikalara eşit skorla girildi. Periyotun sonundan Harden 3'lük atışı baskete çevirip bir de faul alınca, 4 sayılık bir oyunla OKC'nin son çeyreğe 4 sayı önde girmesini sağladı
Son çeyrekte yedek beşi ile oynayan OKC savunmada kısa beşinin dezavantajını yaşasa da, hücumda Harden, Maynor ve Durant'in üstün çabalarıyla hep sayı bulmayı başardı ve Nowitzki son çeyrekte makinaya bağlayıp 16 sayı atsa da, Dallas'ın kendilerini yakalamalarına izin vermedi. Maçın bitimine 7 dakika kala skor 91-90 OKC lehine iken, bu dakikadan sonra 11'e - 2'lik bir seri yakalayan OKC farkı açtı. Dallas'ın son çabaları etkisiz kalınca, OKC maçı 106-100 kazanmayı başardı ve seriyi 1-1'e taşıyıp, saha avantajını ele geçirdi.
Maç boyunca sürekli olarak taraflardan birinin seri yakalayarak farkı açması akabinde karşı tarafın da bir seri yakalayarak rakibini yakalamasını izlemek gerçekten çok zevkliydi. Maç boyunca skor üstünlüğü 10 kez el değiştirmiş. Sürekli yakın geçen, liderliğin 2 sayı ile el değiştirdiği maçların yanında belki yüksek bir rakam gibi durmayabilir; ancak sürekli 6-8 sayı gibi farklardan gelinerek 10 kez ele değiştiren liderlik gerçekten etkileyici.
Maçı OKC'ye getiren etkenlere gelirsek; Westbrook'un aklı başındaymış gibi oynaması, Jason Terry'nin bir varlık ortaya koyamaması, Maynor ve Harden'ın ilk maçtan çok daha iyi oynamaları, Nowitzki'nin son çeyrek hariç ilk maçtaki kadar dominant olmaması şeklinde bir liste çıkarabiliriz. Elbette Nowitzki her maç 40-50 atmayacak o yüzden bunu bir eksi olarak görmüyorum, sadece ekstradan var olan artı gitmiş oldu. Ayrıca Marion'un pota altından yüzlerce atış kaçırması ve Stevenson'un 6'da 1 atması da ufak da olsa etkendi. Bu performanslara paralel olarak OKC %55.7 ile şut atarken, Dallas %43.8'de kaldı.
Ancak ilk maçla bu maç arasındaki en büyük fark kesinlikle bench katkılarıydı. İlk maçta Dallas yedekleri 53 sayı üretirken, OKC yedekleri 22 sayıda kalmıştı. Bu maçta ise OKC yedekleri, Dallas yedeklerine karşı 50'ye 29 üstünlük kurdu. İlk maç Dallas yedekleri sayesinde 31 sayılık bir fark elde etmişken, bu maç OKC 21 sayılık bir fark elde edince maçı OKC'nin kazanması gayet normal gibi duruyor. İleri ki maçlarda Maynor ile Harden'dan tekrar böyle performanslar görebilir miyiz orası da düşündürücü. Sadece bu maça özel ekstra katkılar olarak da kalabilir bu performanslar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder